(ВІДЕО) Курс морського мінімуму опановано на максимум

НАЗАД
19 лютого 2022 13:44

Насичений тижневий курс морського мінімуму для офіцерів без досвіду служби в Морській охороні опановано

Протягом тижня на базі Навчального центру Морської охорони пройшов курс підвищення кваліфікації «Підготовка офіцерів, які не мають досвіду служби у підрозділах Морської охорони».

14 військовослужбовців з Одеського, Ізмаїльського та Маріупольського загонів Морської охорони опановували спеціальні знання, знайомились з особливостями та основами морського фаху, закріпляючи вивчену теорію практичними навичками.

Начальник Навчального центру Морської охорони Ілля Куценко особисто ознайомив офіцерів з матеріально-технічною базою центру, наповненням навчальних класів, традиційними та сучасними навчальними тренажерами й макетами.

Досвідчений і фаховий старший викладач відділення електромеханічного обладнання Анатолій Олексійович Ніколаєнко знайомив офіцерів з бойовою та повсякденною організацією корабля, з її основами, корабельним розпорядком, плануванням і обліком бойової підготовки на кораблі.

Офіцери-прикордонники із захватом і цікавістю вчилися працювати на морських навігаційних картах, вирішувати елементарні задачі із нанесенням точок на карту за завданими координатами, за допомогою пеленгатора визначали напрям корабля на об’єкт, точне місце розташування якого потрібно виявити.

Викладач відділення спеціального озброєння та керування кораблем Роман Прокурор, пройшов з прикордонниками один з найважливіших комплексів знань і вмінь екіпажу – «Боротьба за живучість корабля чи катера». На території центру, в електромеханічній секції, розташовано навчальний відсік з відпрацювання боротьби за живучість корабля, де військовослужбовці в максимально достовірних умовах, практично вчилися задраювати всі види пробоїн та пошкоджень.

На спеціалізованому полігоні офіцери, переодягнувшись в індивідуальні рятувальні засоби, гідро-термокостюми, швидко і злагоджено локалізували досить реалістичну пожежу, яка становила загрозу живучості корабля чи катера.

За насичений навчальний тиждень офіцери-прикордонники занурилися у базові знання з організації служби корабля, його артилерійського та протичовнового озброєння, отримали початкові навики застосування штурманського, радіотехнічного оснащення.

В Регіональному управлінні Морської охорони курс підготовки офіцерів, що не мали досвіду служби в Морській охороні розроблений профільними фахівцями в 2018 році, вдосконалений методистами Навчального центру та довів свою доцільність та продуктивність, підготувавши вже 70 офіцерів.

Кожен, хто пройшов такий курс підготовки, отримує спеціальне свідоцтво, що фіксується в особовій справі, і має добрий базис для подальшого зростання й фахового вдосконалення у престижній унікальній професії – морський прикордонник.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси